Ismerkedési délután

Szeptember 16-án egy szép napsütéses őszi délutánon szalonnasütést szerveztünk iskolánk udvarán. Az a hagyomány, hogy minden évben az iskolakezdést követően a diákönkormányzat lehetőséget biztosít az iskola minden osztályának, hogy egy ismerkedési délutánon vegyenek részt. Mi is éltünk a lehetőséggel és jelentkeztünk a programra.

Előre megbeszéltük ki mit hoz, pl. a diákok hozták a maguk készített nyársakat, a tűzifát. A sütéshez a szalonnát és zöldségeket együtt vásároltuk meg.

A fiúk, amíg tüzet raktak, addig a lányok felszeletelték a hagymát és az uborkát, majd elkezdtünk sütögetni. Hisz tudjuk, hogy a nyárson sült szalonnánál nincs is ízletesebb finomság! Friss kenyérrel és jó sok hagymával a legfinomabb.

Az ilyen alkalmak nagyon kellenek, hisz olyan embereket hoznak össze, akik szeretnek együtt lenni. A mindennapokban, amikor sok a munka, a diákok pedig fáradtak, nehéz mindig mindenre odafigyelni. Az ilyen szabadidős programok jó hatással vannak ránk, hisz a készülődéstől az elpakolásig mindent együtt csinálunk, vidáman és mindenféle kötöttség nélkül.

Nagyon örülök, hogy a kollégium és az iskola ilyen jól tud együttműködni. A kollégákkal jó a kapcsolat és a szalonnasütés közben is jókat beszélgettünk és nagyokat nevettünk. A pozitív érzelmi hangolásnak, az összetartozás érzésének, az ÉRZELMEKNEK hatalmas szerepe van.

A sütögetés után játszottunk, hisz tudjuk, hogy a közösségépítés első lépcsőfoka az ismerkedés.

Fontos, hogy diákjaink és munkatársaink ki tudjanak mozdulni a komfortzónájukból és kipróbálhassák magukat olyan játékokban is, ami távol esik az alapvető működésmódjuktól, hiszen a csapatépítő játékok célja az, hogy minél jobban megismerjük egymást. Nekünk ez sikerült is, és elmondhatjuk, hogy egy igazán jó hangulatú délutánt töltöttünk el együtt.

 

Tóthné Duró Márta,
az előkészítő évfolyam osztályfőnöke

Hajkó Gabriella,
kollégiumi csoportvezető

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.